Installeren/beheren

Nadat u het programma hebt gedownload, gaat u met behulp van Windows Verkenner naar de map waar u het programma hebt opgeslagen. Dubbelklik nu op het programmabestand. De installatie wordt dan gestart en als u de instructies volgt wordt het programma geïnstalleerd.

Na de installatie is StockVisor gebruiksklaar. De installatie bevat reeds beurskoersen. Deze koersen zijn gedownload met QuoteStocker, een 100% compatibel programma om gratis beurskoersen te downloaden. De koersinformatie van de fondsen in StockVisor na installatie is echter niet tot op de dag van de installatie bijgewerkt. U zult zelf de laatste koersen moeten downloaden en bijhouden.

 

Back-up maken

Het is aan te bevelen regelmatig een back-up te maken van de volgende bestanden van StockVisor:

  • ‘StockList.svn’ en ‘Portfolio.svn’ in de map ‘..StockVisor\Data’;
  • alle bestanden in de map ‘..StockVisor\Data\Quotes’;
  • alle bestanden in de map ‘..StockVisor\Data\Backup’.

Upgraden

Hebt u StockVisor al in gebruik en wilt u upgraden naar de nieuwste release? Dit is heel eenvoudig. Download de nieuwste release en start de installatie (zie ook ‘Installeren’). U hoeft niet bang te zijn dat u uw verzamelde koersdata en uw lijst met fondsen kwijtraakt. StockVisor zal bij een upgrade deze bestanden niet overschrijven. Toch is het verstandig om regelmatig een back-up te maken van uw koersbestanden en het bestand ‘Stocklist.svn’. Zo raakt u in het geval van een computerstoring deze bestanden niet kwijt.

Verwijderen

U verwijdert StockVisor van uw computer door te dubbelklikken op ‘Mijn computer’ -> Configuratiescherm -> ‘Toevoegen/Verwijderen Software’. Zoek in de lijst het programma op en klik op ‘Verwijderen’. Volg de instructies en het programma wordt van uw computer verwijderd. Als er toch nog bestanden achterblijven, kunt u deze via Windows Verkenner verwijderen.