Beurskoersen

De gebruiker moet nog wel één ding zelf regelen: het verkrijgen van koersinformatie. Dit kan via een dagelijkse download via internet. Het kan ook via een betaald e-mail abonnement maar dat is tegenwoordig nog moeilijk te vinden.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een downloadprogramma zoals QuoteStocker. QuoteStocker sluit naadloos aan bij StockVisor. Bij de instellingen van QuoteStocker kiest u voor StockVisor als TA-programma en voor de de opslagmap kiest u in de installatiemap van StockVisor voor: ‘..\StockVisor\Data\Temp‘. Sinds QuoteStocker release 3.1.0 kiest QuoteStocker zelf de juiste map als StockVisor reeds geïnstalleerd is. De koersen die u daarna download, kunt u direct invoeren in StockVisor.

Wanneer u kiest voor dagelijks gratis downloaden, dan moet u zich realiseren dat het moeilijk is om niet een of meerdere dagen te missen. Dat is niet desastreus voor de technische analyse, maar de kwaliteit neemt steeds verder af naarmate er meer koersinformatie ontbreekt.

Een e-mail abonnement of een downloader als QuoteStocker voorkomt ‘gaten’ in uw koersinformatie. Het voordeel van QuoteStocker is dat u geen terugkerende abonnementskosten heeft. Na een eenmalige aanschaf kunt u altijd gratis koersen downloaden.